Землетрус у Туреччині: 5 українців, ймовірно досі перебувають під завалами - МЗС

Землетрус у Туреччині: 5 українців, ймовірно досі перебувають під завалами - МЗС

Під завалами будівель в постраждалих від землетрусу турецьких провінціях досі, ймовірно, знаходиться п’ятеро українців. Загалом землетрус у Туреччині вже забрав життя понад 12,8 тис. людей в країні.

Як інформує речник українського зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко, в цілому вдалося встановити  контакт зі 103 українцями в країні після катастрофи. Доля ще 22 громадян невідома. 

“Українські консули вирушили в зону стихійного лиха на півдні Туреччини задля допомоги українцям. Дипломати везуть теплий одяг, предмети першої необхідності, ліки. На місці вони координуватимуть пошуки зниклих громадян, надання медичної допомоги постраждалим та організацію евакуації”, - розповів він. 

Землетрус у Туреччині та Сирії, за оновленими даними, призвів до загибелі понад 16 тис. людей в обох країнах. Кількість загиблих у Сирії, включно з даними по територіях підконтрольних повстанцям, досягла 3162 осіб.

Голова Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ханс Клюге наголосив, що лише 22% людей, які опинилися в пастці під уламками, виживають протягом 72 годин після землетрусу. Опісля цей відсоток швидко падає.

"Зараз на рахунку кожна хвилина, тому що час для порятунку життів швидко закінчується. Всі працюють щосили, щоб знайти і врятувати всіх, хто вижив”, - зазначив він. 

Він спрогнозував, що найближчим часом кількість загиблих “набагато збільшиться”.

The Guardian повідомило про прибуття першого з 6 лютого, коли і стався смертоносний землетрус, конвою з гуманітарною допомогою до сирійського району, що перебуває під контролем повстанців. Як зазначається, потерпілим везуть намети та засоби гігієни. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Польща заявила, що готова надати винищувачі Україні, однак зробить це лише після того, як бойові літаки Києву передасть якась інша країна.

Головне