Зеленський взяв участь у відеозустрічі лідерів G7: про що говорили

Зеленський взяв участь у відеозустрічі лідерів G7: про що говорили

Президент України Володимир Зеленський підвів підсумки річниці повномасштабного вторгнення росії. Україна почала звільняти свої землі від окупації, тож необхідно докласти зусиль, щоб уже цьогоріч агресію було подолано та в країну повернувся мир.

Про це він повідомив під час виступу у форматі відеоконференції на зустрічі лідерів "Групи семи".

"Ми вистояли в цей рік. Ми почали звільняти нашу землю від російського зла. Ми повертаємо безпеку в міжнародні відносини. І ми з вами можемо зробити цей рік – 2023-й – роком завершення російської агресії, роком повернення миру, роком звільнення нашої землі й наших людей із російської неволі", - заявив президент.

Володимир Зеленський подякував лідерам і народам країн "G7" за солідарність, єдність і допомогу Україні протягом минулого року. Зокрема, Глава держави висловив подяку Президенту США Джо Байдену та американському суспільству за консолідацію світу на захист свободи та фундаментальний внесок у спроможність України рухатися до перемоги.

Він також подякував Японії та голові уряду Фуміо Кішіді, лідеру Франції Еммануелю Макрону, голові Ради міністрів Італії Джорджії Мелоні. Президент висловив подяку Прем’єр-міністру Ріші Сунаку та усьому британському народу, а також Премʼєр-міністру Джастіну Трюдо та народу Канади.

Окремо Володимир Зеленський подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу та усім німцям. До того ж він висловив подяку Президенту Європейської ради Шарлю Мішелю та Президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн за підтримку курсу України на вступ до Євросоюзу.

"Це ваше стратегічне бачення Європи. Саме такий погляд, якого не вистачало в європейських інституціях протягом десятиліть. Тепер це бачення є", – додав Зеленський на зустрічі G7.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна отримає все, що їй потрібно для здобуття перемоги над російським агресором. Йдеться як про забезпечення Сил оборони України зброєю, так і про запровадження нових санкцій проти рф.

Головне