Зеленський провів розмову зі спадкоємним принцом, прем'єром Саудівської Аравії

Зеленський провів розмову зі спадкоємним принцом, прем'єром Саудівської Аравії

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі Спадкоємним принцом, Прем'єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Про це повідомила пресслужба очільника української держави. Як зазначається, лідери обговорили актуальні питання взаємодії між Україною та Королівством Саудівська Аравія у продовження їхнього діалогу. Він був розпочатий під час двосторонньої зустрічі у Джидді 19 травня 2023 року.

Зеленський висловив подяку Спадкоємному принцу Мухаммаду бін Салману аль Сауду за послідовну підтримку всіх мирних зусиль.

Президент України також окремо відзначив успішне проведення в Саудівській Аравії 5 серпня другої зустрічі радників із національної безпеки та політичних директорів зовнішньополітичних відомств країн світу. Вона стосувалась ключових принципів сталого і справедливого миру в Україні.

Нагадаємо, у Саудівській Аравії в місті Джидда 5 серпня стартували мирні переговори щодо України. Переговори тривали два дні – 5 та 6 серпня. Ця зустріч – це частина дипломатичної ініціативи України, яка спрямована на залучення ширшої підтримки України, зокрема, країн Півдня, які вирішили не підтримувати ні Київ, ні Москву у війні, яку рф веде на українській території.

Українська влада сподівається, що ці переговори сприятимуть узгодженню принципів, які дозволять припинити війну росії в Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, той факт, що Китай вирішив відвідати мирний саміт в Саудівській Аравії щодо України, свідчить про втрату довіри китайської влади до росії та її політичного керівництва. Таку думку висловив директор Центру відносин США-Україна у м. Вашингтон Микола Грицковян.

Головне