Зеленський провів нараду з главою МВС щодо безпекової ситуації

Зеленський провів нараду з главою МВС щодо безпекової ситуації

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з главою Міністерства внутрішніх справ Ігорем Клименком щодо безпекової ситуації в країні.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі. За його словами, він заслухав звіт щодо охорони й оборони атомних об’єктів. Крім того, йшлося про підготовку нацгвардійців, інших підрозділів МВС, забезпеченість боєприпасами та технікою.

"Також міністр розповів про поточну ситуацію в регіонах, постраждалих від підриву росією Каховської ГЕС, про роботу міністерства з ліквідації наслідків та із забезпечення людей усім необхідним", - йдеться в повідомленні.

Президент і міністр також поговорили про виконання рішень Ставки Верховного Головнокомандувача. Зокрема, воно обговорили перевірку укриттів, контроль за їх доступністю та придатністю.

"Міністр Клименко інформував про криміногенну ситуацію в країні, боротьбу із шахрайством й іншими порушеннями", - додав Зеленський.

Нагадаємо, голова Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що в Україні розгорнули штаби та проведуть навчання на випадок теракту на Запорізькій атомній електростанції.

“У першу чергу людям необхідно зберігати спокій. Він ґрунтується на готовності всіх наших служб: і Міністерства енергетики, і МВС, МОЗ, місцевих органів влади до будь-яких надзвичайних подій і ситуацій, в тому числі пов’язаних із можливим витоком радіації із ЗАЕС”, – розповів міністр.

За його словами, МВС у п’ятницю, 23 червня, розгорнуло роботу відповідних штабів. Там будуть присутні енергетики, працівники ДСНС, поліція і медики. Клименко також розповів, що важливо донести до громадян правила поведінки у випадку надзвичайної події.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, станом на 29 липня 2023 року близько 65% закладів освіти в Україні мають укриття. Відомо, що в бомбосховищах може розміститися приблизно 56% учасників освітнього процесу.

Головне