Зеленський провів нараду щодо деокупації та реінтеграції Криму

Зеленський провів нараду щодо деокупації та реінтеграції Криму

Президент України Володимир Зеленський у середу, 26 липня, провів робочу нараду щодо деокупації та реінтеграції Криму.

Про це розповіла віцепрем’єр-міністерка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Якраз сьогодні відбувалася робоча нарада за керівництва Президента України щодо деокупації і реінтеграції Криму", - розповіла Верещук.

За її словами, серед питань наради було розглянуто формування кадрового резерву. Йдеться також про перекваліфікацію спеціалістів, необхідних для роботи після звільнення Кримського півострова від російських загарбників.

Крім того, Верещук звернулася до гуманітарних і волонтерських організацій з проханням сформувати свої кадрові резерви. Вони мали б бути "готові поїхати до українського Криму разом з державною українською владою і допомагати відновлювати державність на цій території".

Нагадаємо, голова СБУ Василь Малюк заявив, що Служба безпеки України причетна до удару по Кримському мосту в жовтні 2022 року.

Також очільник українського оборонного відомства Олексій Резніков заявив, що поки що окупований росіянами Крим та Керченський міст є законними цілями. Відтак Сили оборони продовжать їх атакувати.

“Усі ці цілі є офіційними, тому що (їх ураження) зменшить їхні можливості воювати проти нас і допоможе врятувати життя українців”, — пояснив міністр.

Голова Міноборони підкреслив, що така тактика є цілком нормальною. Її реалізація націлена на руйнування логістика ворога, тобто тих шляхів, якими армія рф отримує снаряди, паливо та продовольство.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров відреагував на вибухи в Криму та на російських складах. За його словами, важливо також розібратися з Кримським мостом.

Головне