Зеленський про винищувачі: Є відчуття, що Україна може їх отримати від кількох європейських країн

Зеленський про винищувачі: Є відчуття, що Україна може їх отримати від кількох європейських країн

Є реальне відчуття того, що від Великої Британії та ще від трьох європейських держав Україна може отримати бойові літаки та можливість навчатися на них. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції до річниці повномасштабної війни.

Він зазначив, що, крім засобів ППО і дронів, Україна також сьогодні говорить з країнами-партнерами про літаки. Вони теж є частиною протиповітряної оборони. За словами Зеленського, союзники мають розуміння того, що Україна хоче використовувати винищувачі як захист неба.

"Моя зустріч з прем'єром Британії дає відповідь, чи є в України шанс отримати високоякісні літаки. Ми відкриваємо тренування з Британією. Сьогодні в мене була зустріч з прем'єром Польщі Моравецьким: ми відкриваємо можливість навчання на F-16. У нас є розмови, переговори", - сказав глава української держави.

За словами Зеленського, "є реальне відчуття, що ще із трьома європейськими державами у нас буде можливість отримати ці навчання і літаки".

"Ви ж розумієте, що диму без вогню не буває. Деякий термін для цього потрібен. Ми хочемо пришвидшити ці процеси, вони складні, але це і є комплексний захист неба", - додав президент.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заступниця Державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд заявила, що в Сполучених Штатах Америки продовжуються обговорення питання передачі Україні бойових літаків четвертого та п’ятого поколінь.

Головне