Зеленський про переговори щодо вступу України в ЄС: Ми не втратимо жодного дня

Зеленський про переговори щодо вступу України в ЄС: Ми не втратимо жодного дня

Президент України Володимир Зеленський на саміті Україна-ЄС у Києві зафіксував, що метою України на шляху до Європейського Союзу є початок переговорів про вступ до блоку. Український лідер пообіцяв у цьому зв’язку, що "ми не втратимо жодного дня".

Про це Президент Зеленський повідомив у своєму офіційному Telegram-каналі. За його словами, сьогоднішній саміт Україна-ЄС – це вагомий символ того, що українці здолають будь-які перешкоди для зміцнення партнерства та інтеграції з країнами Заходу. З боку політиків він зазначив, що "ми не втратимо жодного дня".

"Наша мета абсолютно чітка: початок переговорів про членство України в Європейському Союзі. Ми не втратимо жодного дня в роботі задля зближення України та ЄС", - заявив Володимир Зеленський.

Український президент також додав, що рішення для наближення переговорів про вступ у ЄС країна буде приймати дуже швидко, оскільки участь у блоці є надважливою. Він особисто в цьому зацікавлений.

"Я в цьому дуже зацікавлений. Ми, на жаль, дуже швидкі. Навіть може здатись, що надшвидкі. Але ми дійсно цього хочемо. Ми думаємо про це і мріємо", - зазначив Зеленський.

Також голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн зазначила, що той прогрес, якого вже досягла Україна, вражає. Українці щодня демонструють "об'єм знань і амбіції" щодо вступу в європейський блок.

"Мушу сказати, що вражає той прогрес, якого вже досягла Україна в тих семи кроках, у семи етапах, з моменту, коли набула статусу кандидата. Я справді вражена як надзвичайним об'ємом знань, так і амбіцій, які ви продемонстрували і демонструєте щодня", - додала голова Єврокомісії.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ЗМІ розповідали, що лідери Європейського Союзу відвідають Україну цього тижня. Однак вони не обіцяють, що країна може приєднатися до блоку найближчим часом. При цьому згадки про амбітні терміни, які окреслила Україна, у заяві, яка має бути оприлюднена під час саміту Україна-ЄС, немає. ЄС прийме рішення про подальші кроки, коли всі умови, зазначені у висновку Комісії, будуть повністю виконані.

Головне