Зеленський пояснив, чому має здійснювати поїздки за кордон

Зеленський пояснив, чому має здійснювати поїздки за кордон

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що здійснює поїздки за кордон для того, аби відкривати для України нові можливості в захисті неба та протидії російським загарбникам. Про це він заявив під час прес-конференції до річниці повномасштабної війни.

Німецький журналіст запитав його, чому він розпочав поїздки за кордон, хоча майже рік повномасштабної війни не покидав межі України.

"Моє завдання як президента і лідера нашої держави - в жодному разі не допустити послаблення підтримки України. Я вважаю, що об'єднання світу - це моє головне завдання", - сказав він.

Зеленський зазначив, що мав жорсткі діалоги з низкою політиків щодо постачання Україні допомоги. Однак вони призвели до необхідних результатів.

"Це не ця війна викликала кризу, це росія спеціально робить кризу, щоб послабити вашу підтримку і звинуватити Україну і моє завдання робити все, щоб не послабилась підтримка світу для України. Є моменти, коли потрібно бути вдячним світу. За те, що тебе не кинули. І навіть ті, хто хотіли кинути, також не кинули. Це дуже важливий момент - бути вдячним їм. І тепер у них всередині є свої виклики у суспільстві", - сказав він.

Зеленський також відзначив, що Німеччина зробила великий і фінансовий, і військовий внесок у боротьбу України проти загарбників.

"Я хотів приїхати і авжеж відкрити чесну нову сторінку для нас та наших можливостей: захист неба, літаки, танки, далекобійна зброя. Це моє завдання, яке я повинен обговорювати тет-а-тет", - додав президент.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що факт того, що Китай представив свою ініціативу щодо миру в Україні, є непоганим. Однак наразі питання у тому, які кроки будуть після таких пропозицій.

Головне