Зеленський підтримав посилення відповідальності за неналежне утримання укриттів

Зеленський підтримав посилення відповідальності за неналежне утримання укриттів

Президент України Володимир Зеленський доручив посилити кримінальну відповідальність за неналежне утримання укриттів та ненадання доступу до них.

Про це йдеться у відповідному указі глави держави. Як зазначається, РНБО визнала незадовільною роботу із забезпечення готовності укриттів до їх використання за призначенням. Йдеться прот такі міста як Київ, Запоріжжя, Херсон, Чернігів, Харків, Миколаїв, Одеса, Суми, Дніпро, Конотоп, Біла Церква. Крім того, проблеми виявлені у Запорізькій та Сумській областях, Житомирському районі Житомирської області, Білоцерківському районі Київської області та Конотопському районі Сумської області.

Кабміну, обласним та Київській міській військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування необхідно вжити невідкладних заходів для притягнення до дисциплінарної відповідальності керівних працівників та інших посадових осіб. Мова йде про тих, хто відповідають за утримання та експлуатацію укриттів у населених пунктах, де ситуація визнана незадовільною.

За результатами цих заходів потрібно поінформувати Апарат РНБО до 30 червня.

При цьому уряд має внести до 31 липня до Верховної ради пропозиції щодо змін до низки документів та виконати низку завдань.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у ніч на 1 червня російська федерація здійснила чергову масовану атаку на Київ. Внаслідок цього загинуло троє людей, серед них двоє – діти. Ще 14 осіб отримали поранення. Мешканець Києва, який проживає у Деснянському районі розповів, що його дружина загинула під час масованої ракетної атаки росіян.

Вона з дочкою побігла в укриття, втім воно було закрите. У той момент туди влучив уламок від ракети. За словами чоловіка, коли виявилось, що укриття закрите, люди почали голосно стукати у двері. Їм ніхто не відкрив.

Головне