Зеленський підтримав легалізацію медичного канабісу

Зеленський підтримав легалізацію медичного канабісу

Президент України Володимир Зеленський виступив за легалізацію медичного канабісу і використання таких ліків, хто цього потребуватиме. Про це глава держави заявив під час свого виступу у Верховній Раді.

За його словами, Україна має створити найсильнішу в Європі галузь ментальної та фізичної реабілітації. Це стосується як будівництва реабілітаційних центрів, зазначив Президент, так і підготовки відповідних кадрів.

"Усі найкращі світові практики, рішення, якими б складними чи незвичними вони не були, мають бути застосовані в Україні, щоб всім українським громадянам не довелось терпіти біль, стрес та травми війни", - заявив Зеленський.

Разом з тим український Президент закликав Раду легалізувати ліки на основі канабісу.

"Зокрема ми маємо нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу. Відповідні наукові дослідження та контрольоване українське виробництво", - наголосив глава держави. 

Зокрема, в Україні мають відбутися зміни до стандартів безбар'єрності, які стосуватимуться вимог до містобудування, будівництва громадських просторів, та облаштування громадських транспортів.

"Людина з травмами війни має мати змогу користуватися усім тим простором та можливостями, якими користуються й усі інші", - підсумував Президент.

Нагадаємо, що в Україні планують запустити виробництво зброї західних зразків. Це дозволить забезпечити українських військових всією необхідною зброєю.

Як писав “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський у Верховній Раді виніс на обговорення доктрину для України.

Головне