Зеленський отримав орден від уряду Ічкерії

Зеленський отримав орден від уряду Ічкерії

Президент України Володимир Зеленський отримав від уряду Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні найвищі державні нагороди. Ічкерія нагородила Зеленського орденом "Честь Нації" (Qoman Sij) та орденом імені Джохара Дудаєва.

Про це повідомили в Офісі президента.

Главу держави відзначили за його самовіддані дії для свободи та демократії у світі, а також його особисті заслуги перед народом Чечні.

"Його політична твердість і вірність рідній країні зуміли згуртувати народ України перед загрозою, що нависла, від вікового ворога в особі росії та її кровожерливих монстрів, які захопили владу терористичними методами", – вказано у постанові про нагородження.

Нагороду президенту вручив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Орден Джохара Дудаєва присуджують кавалерам ордена "Честь Нації". На сьогодні ним нагороджені чеченські політичні діячі Аслан Масхадов і Зелімхан Яндарбієв, а також литовський державний діяч Вітаутас Ландсбергіс.

Нагадаємо, торік у жовтні Верховна Рада України визнала суверенітет Ічкерії. Постанова визнає Чеченську Республіку Ічкерію тимчасово окупованою Російською Федерацією і засуджує вчинення геноциду чеченського народу. За кілька днів до цього уряд республіки на чолі з Ахмедом Закаєвим звернувся до президента Зеленського щодо визнання її незалежності.

В росії Закаєва називають "одним з лідерів чеченських сепаратистів", а уряд незалежної Ічкерії визнали "терористичною організацією" та заборонили.

Як писав "Ми-Україна" раніше, перші шість обіцяних танків Leopard від Іспанії приїдуть в Україну до кінця квітня.

Головне