Зеленський звільнив начальника департамента кібербезпеки СБУ Вітюка

Зеленський звільнив начальника департамента кібербезпеки СБУ Вітюка

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

Відповідний указ, позначений як №257/2024, був опублікований на вебсайті президента країни.

"Звільнити Вітюка Іллю Анатолійовича з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України", - йдеться у дописі.

Причина звільнення не уточнюється.

Довідка.

Раніше Іллю Вітюка було відсторонено від виконання посадових обов'язків на період перевірки інформації, оприлюдненої журналістами "Слідство-інфо", про придбання його дружиною квартири преміум-класу на Печерську в Києві за понад 25 мільйонів. Запитання щодо розкішного майна було вислано до Вітюка журналістами, але замість відповіді Шульгат отримав повістку.

Також, згідно з рішенням голови СБУ Василя Малюка, під час проведення перевірок Ілля Вітюк мав проходити службу в бойовому підрозділі ДКІБ, який здійснює оборонні завдання та знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті разом із ЦСО "А".

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський наказав командувачу Сухопутних військ провести офіційну перевірку відповідно до інформації, опублікованої організацією "Слідство.Інфо", стосовно намагання вручити повістку журналісту цього видання.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Міноборони планує обмеження супутникової зйомки території України.

Головне