Використання ТЦК для тиску на журналістів: Сирський наказав здійснити перевірку

Використання ТЦК для тиску на журналістів: Сирський наказав здійснити перевірку

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський наказав командувачу Сухопутних військ провести офіційну перевірку відповідно до інформації, опублікованої організацією "Слідство.Інфо", стосовно намагання вручити повістку журналісту цього видання.

Про це він написав у Telegram.

"Сотні журналістів з початку широкомасштабного вторгнення стали до лав Сил оборони. Професійні медійники проявили себе відданими патріотами. Ми бережемо пам'ять про журналістів, які загинули на полі бою. Військовослужбовці щиро вдячні працівникам медіа, які нині допомагають боронити інформаційний простір України та світу від російської пропаганди", - йдеться у дописі.

У повідомленні зазначено, що будуть прийняті відповідні рішення на основі результатів цієї перевірки.

Головнокомандувач підкреслив повагу до роботи журналістів, яка охороняється законодавством України, і заявив, що будь-які порушення з боку військовослужбовців будуть осуджені у Збройних Силах.

Напередодні Служба безпеки України та Міністерство оборони перевіряють інформацію, оприлюднену порталом "Слідства.Інфо", щодо того, що їх журналісту Євгену Шульгату намагалися вручити повістку за вказівкою представника спецслужби.

Довідка.

Журналісти-розслідувачі виявили, що дружина голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка нібито придбала квартиру у грудні 2023 року за понад 20 мільйонів гривень за ринковою вартістю. Однак в декларації посадовця зазначено, що за це житло було сплачено лише 12,8 мільйонів гривень.

6 квітня "Слідство.Інфо" повідомило, що двоє співробітників Солом'янського ТЦК, які намагалися вручити повістку Шульгату,  були керовані працівником СБУ - представником департаменту кібербезпеки СБУ, який очолює Вітюк.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, новим президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні.

Головне