Зеленський зустрівся з президентом Європейської народної партії Манфредом Вебером

Зеленський зустрівся з президентом Європейської народної партії Манфредом Вебером

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з головою групи Європейського парламенту "Європейська народна партія" Манфредом Вебером, який приїхав з візитом до Києва у вівторок, 23 січня.

Про це повідомила пресслужба глави держави. Як зазначається, Зеленський на зустрічі висловив подяку групі "Європейська народна партія" і загалом Європейському парламенту, які є лідерами в підтримці України із самого початку повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року.

Посадовці обговорили свої очікування від виборів до Європейського парламенту, які відбудуться в червні цього року. За словами Зеленського, він сподівається, що Україна буде мати високий рівень підтримки від Європейського Союзу і після виборів.

Водночас Вебер заявив, що Україна може повністю розраховувати на підтримку представників Європейської народної партії на різних рівнях. Це також стосується комунікації з іноземними лідерами.

Під час зустрічі вони також приділили безпековій ситуації в Україні. Український президент висловив особливу вдячність партнерам за системи протиповітряної та протиракетної оборони.

"Вони не лише захищають життя, а й дають Україні змогу розвивати власну економіку", - зазначив Володимир Зеленський.

Президент України розповів лідеру Європейської народної партії про очікування України від найближчого засідання Європейської ради. Зокрема, наша держава сподівається побачити розблокування 50 млрд євро допомоги з боку ЄС на спеціальному засіданні 1 лютого.

Крім того, Зеленський і Вебер докладно обговорили євроінтеграційний шлях України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уранці понеділка, 22 січня, вперше з моменту призначення на посаду прем'єр-міністра до України прибув очільник польського уряду Дональд Туск.

Головне