Зеленський зустрінеться з прем’єр-міністром Ірландії у Шенноні

Зеленський зустрінеться з прем’єр-міністром Ірландії у Шенноні

Президент України Володимир Зеленський прибуде в аеропорт Шеннон, де зустрінеться з прем’єр-міністром Ірландії Таосічем Саймоном Харрісом.

Про це повідомляє BBC.

Ця зустріч, яка є першою двосторонньою подією між Зеленським та Харрісом на території Ірландії, буде присвячена обговоренню триваючого російського вторгнення в Україну. Очікується, що Харріс висловить співчуття за загиблих українських громадян.

Ірландський прем’єр також підтвердить підтримку заявки України на членство в Європейському Союзі та пропонуватиме подальшу допомогу українським дітям, які були примусово переселені до росії та Білорусі. Крім того, Харріс наголосить на участі Ірландії в міжнародній коаліції, спрямованій на повернення приблизно 20 тисяч українських дітей.

Остання зустріч двох лідерів відбулася на Українському саміті миру в Швейцарії у червні. Візит Зеленського до Шеннону відбудеться під час його повернення з саміту з нагоди 75-ї річниці НАТО у Вашингтоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки саміту НАТО у Вашингтоні для України: що нам пообіцяли союзники

“Уряд Ірландії надав 250 мільйонів євро (210 мільйонів фунтів стерлінгів) нелетальної військової допомоги Україні в рамках Європейського фонду миру, і країна прийняла понад 108 000 українців згідно з Директивою ЄС про тимчасовий захист”, - йдеться у повідомленні. 

Крім того, ірландські військовослужбовці навчили 455 українських солдатів розмінуванню, допомозі пораненим та використанню нелетального обладнання.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський у Вашингтоні зустрівся з головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Сторони обговорили потреби України в ППО.

Головне