Зеленський відреагував на атаку Ірану проти Ізраїлю

Зеленський відреагував на атаку Ірану проти Ізраїлю

Президент України Володимир Зеленський відреагував на масовану ракетно-дронову атаку Ірану на Ізраїль у ніч проти 14 квітня. Про це повідомив глава держави у X.

"Звук "шахедів" однаковий у небі над Близьким Сходом і Європою, він має стати тривожним дзвінком для вільного світу", – йдеться у повідомленні. 

"Україна засуджує атаку Ірану проти Ізраїлю з використанням дронів "Шахед" і ракет. Ми в Україні дуже добре знаємо весь жах аналогічних атак з боку росії, яка застосовує ті ж дрони "Шахед" і російські ракети, таку ж тактику масованих повітряних ударів", – написав президент в X.

Він додав, що дії Ірану загрожують усьому регіону та світу так само, як дії росії становлять ризик розширення війни.

"Надзвичайно важливо, щоб Конгрес Сполучених Штатів ухвалив необхідні рішення для зміцнення союзників Америки в цей критичний час", – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, міністерство оборони Великої Британії наголосило про завершення навчання на винищувачах F-16 перших пілотів з України під керівництвом ВПС Сполученого Королівства. Про це повідомили у відомстві.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо планує провести провокацію на захопленій Запорізькій атомній електростанції. Про це попередили у Генеральному штабі ЗСУ.

Головне