Зеленський ушанував пам’ять українців, яких убили загарбники під час окупації Бучанської громади

Зеленський ушанував пам’ять українців, яких убили загарбники під час окупації Бучанської громади

Президент України Володимир Зеленський ушанував пам’ять українців, яких убили загарбники під час окупації Бучанської громади.  Про це глава держави повідомив в своєму Telegram-каналі.

Український лідер закликав світ памʼятати, якою ціною дається битва з противником та на що здатна армія рф. 

"Два роки тому українські захисники вигнали загарбників із Київської області. російська армія увійшла до Бучі 27 лютого 2022 року", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що ввечері 2 квітня 2022 року Міністерство оборони заявило, що наші бійці звільнили Київську область. Збройним силам України вдалося вибити російські підзрозділи вибиті з Бучі, Гостомеля та Бородянки.

Відомо, що протягом окупації російські загарбники скоїли в Бучанському районі понад девʼять тисяч воєнних злочинів та вбили більш як 1400 цивільних жителів, зокрема 37 дітей.

"Коли наші воїни вигнали росію з Бучі, з Ірпеня, з Бородянки, з усієї Київщини, а потім із Сумщини, з Чернігівщини – кожен зміг побачити, що це перемоги не лише української сміливості та зброї, але й людської моралі. Хай увесь світ ніколи не забуває, якою ціною дається ця битва, і яке зло ми зупиняємо тут, на нашій землі, коли українці зупиняють і виганяють російських окупантів", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза вперше прибув з візитом до Києва і вже відвідав Бучу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, поліція ідентифікувала понад 100 російських загарбників, які вчиняли воєнні злочини у Бучі, що на Київщині. 

Головне