Зеленський: росія завжди прямо чи опосередковано дотична до всіх конфліктів у світі

Зеленський: росія завжди прямо чи опосередковано дотична до всіх конфліктів у світі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що росія завжди прямо чи опосередковано дотична до всіх конфліктів, які наразі відбуваються у різних країнах світу.

Про це глава держави розповів в інтерв'ю аргентинським ЗМІ. За його словами, через дотичність росії до різних конфліктів питання безпеки є надзвичайно важливим і для країн Латинської Америки. 

"Тут ми повинні бути на одному боці. Ми всі хочемо, щоб панував мир і щоб була безпека", - наголосив Володимир Зеленський.

Він також пояснив, чому для свого першого візиту в Латинську Америку він обрав саме Аргентину. Як підкреслив президент, цьому сприяло запрошення на інавгурацію Хав’єра Мілея, яка відбулась у неділю, 10 грудня, та його позиція щодо російської збройної агресії проти України.

"Його позиція дуже чітка щодо засудження російської агресії, щодо підтримки України. Не двозначна, без якогось зайвого змісту. Просто дуже конкретна позиція", - розповів Зеленський.

Глава української держави додав, що хотів би віддячити від українського народу і проговорити Формулу миру та інші питання, де можна було б співпрацювати. Він подякував народу Аргентини за підтримку України та висловив сподівання, що інші країни Латинської Америки приєднаються.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський висловив думку, що Аргентина може грати ключову роль у об'єднанні країн Латинської Америки навколо України та активно брати участь у реалізації української Формули миру.

Головне