Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою

Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою. Про це він повідомив у своїх соцмережах.

Вони обговорили участь представника Словаччини в зустрічі радників щодо імплементації Формули миру.

Також наголосили на викликах щодо енергетичної безпеки цієї зими та продовження українсько-словацької співпраці на економічному треку.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у середу, 15 листопада, провів телефонну розмову з прем’єр-міністеркою Італії Джорджією Мелоні. Про це глава української держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Зеленський висловив прем'єрці подяку за особисті зусилля та сильні кроки Італії на підтримку України. За його словами, Італія демонструє потужне лідерство.

Він також висловив сподівання, що головування Італії у Великій сімці ("G7 ") у наступному році досягне нових важливих результатів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська армія зараз зосереджена на накопиченні ракет, щоб вже з настанням холодів завдавати ураження українській енергосистемі. Про це під час німецько-української конференції муніципальних партнерств заявив президент Володимир Зеленський. 

"росія зараз накопичує ракети для ударів по енергетиці України, як це було торік. Німеччина вже потужно допомагає нам із системами ППО та іншими засобами фізичної оборони країни", - сказав він. 

 

Головне