Зеленський провів переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим

Зеленський провів переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим

Зеленський провів переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Про це повідомив президент у соцмережах.

Він подякував Алієву за значну гуманітарну допомогу, яку Азербайджан надає Україні, зокрема в енергетичному секторі з наближенням зими

"Підтвердили нашу відданість принципам суверенітету й територіальної цілісності держав", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лідери держав обговорили регіональну безпеку, актуальні виклики та формати взаємодії. Підтвердили нашу відданість принципам суверенітету й територіальної цілісності держав. 

Від початку російського вторгнення Баку надало Україні понад тисячу тонн медикаментів, медичного обладнання та гуманітарної допомоги на загальну суму майже на 17 мільйонів доларів.

Нагадаємо, перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором 16 вересня. Йдеться про два кораблі, які транспортуватимуть українське зерно до країни Африки та Азії. За словами віцепрем’єра із відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, судна були завантажені майже 20 тис. тонн пшениці.

Як писав "Ми-Україна" раніше, задля нарощування обсягів експорту та скорочення часу на транзит перевірки українських аграрних вантажів було вирішено перенести з польського кордону до порту Клайпеди (Литва). Йдеться про ветеринарний, санітарний та фітосанітарний контроль.

 

Головне