Зеленський прокоментував чутки про звільнення Умєрова та Буданова

Зеленський прокоментував чутки про звільнення Умєрова та Буданова

Президент України Володимир Зеленський спростував чутки про можливу зміну керівників оборонних відомств - голови ГУР та Міноборони.

Про це заявив голова держави під час зустрічі з журналістами. 

За його словами, ні очільника ГУР Кирила Буданова, ні керівника Міноборони Рустема Умєрова, він змінювати не планував. 

"Інформація ця ходила, так. Я не збирався це робити. Я не збирався міняти Буданова. Інформація ця ходила, так. По Умєрову не було теж такого питання", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав закон про зміни до кримінального законодавства у зв'язку з ратифікацією Римського статуту

Крім того, президент України 22 жовтня зустрівся з розвідниками Державної прикордонної служби та відзначив їх державними нагородами. 

“Воїни багато разів доводили свою майстерність і хоробрість. Дякую за службу. Дякую за результати для нашої держави, для всього нашого народу, щоб ми розуміли, що готує ворог і як відповідати”, - зазначає голова держави.

Нагадаємо, президент України 21 жовтня провів нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим, головкомом Олександром Сирським та начальником Генштабу Анатолієм Баргилевичем. Особливу увагу на нараді було приділено операції на Курському напрямку, яка дозволила створити буферну зону.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга повідомив, що мав зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, під час якої обговорили підтримку суверенітету України та розвиток співпраці в оборонній сфері.

Головне