Зеленський про затримку мільйона боєприпасів для України: Вже можна політично тиснути на декого з лідерів

Зеленський про затримку мільйона боєприпасів для України: Вже можна політично тиснути на декого з лідерів

Україна так і не отримала обіцяний мільйон боєприпасів. Тож тепер вона вже може тиснути на лідерів країн, які обіцяли ці боєприпаси, однак так їх і не передали. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в Естонії.

"Рішення щодо артилерійської допомоги це дуже потужно і дуже правильно. Єдине, що ми розраховували на нього в березні місяці, і саме до березня місяця була така розмова і пропозиція естонської сторони іншим лідерам, отримати 1 мільйон… Ми не отримали повний пакет, на жаль. І сьогодні вже можна політично тиснути на лідерів, які підписалися під цим рішенням. Тобто серйозні лідери, якщо їх слово чогось варте, а я впевнений у цьому, то треба виконувати рішення, які вони самі приймали", - заявив Володимир Зеленський.

Водночас він нагадав, що усі затягування зі зброєю мають надто високу ціну - це життя українських військових.

"Ми в цій війні знаємо, що терміни підводять наших військових. Саме терміни. Але якщо у нас будуть перед очима контракти, це вже дає надію, що нехай з відтермінуванням, затримкою, але тим не менш це прийде на поле бою і посилить нашу армію", - наголосив глава української держави.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україні було поставлено близько 300 000 з обіцяного мільйона снарядів від Європейського Союзу.

Головне