Зеленський про замороження війни: Путін є хижаком, який не задовольниться цим

Зеленський про замороження війни: Путін є хижаком, який не задовольниться цим

Президент України Володимир Зеленський заявив, що замороження війни рф проти України не стане її кінцем. Він вважає, що будь-який заморожений конфлікт зрештою спалахне знову. Про це він повідомив на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі.

"Будь-який заморожений конфлікт зрештою спалахне знову. Після 2014 року були спроби заморозити війну на Донбасі. Були дуже впливові гаранти цього процесу… Але путін є хижаком, який не задовольняється “замороженим продуктом”. І нам потрібно захищати себе, наших дітей, наші будинки, наші життя. І ми можемо це зробити", – заявив президент.

Україна довела, що може побороти агресора на землі, в небі та в морі, а також нарощує виробництво озброєння та досягла економічного зростання попри війну, каже він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що повна сила накладених на росію санкцій Заходу могла б змусити президента Володимира Путіна піти на поступки.

"Перед повномасштабним вторгненням ми постійно чули "не ескалюйте" і ми закликали до активний дій, санкцій, щоб запобігти воєнній експансії. Нам казали "не ескалюйте", а після лютого 2022 року нічого так не шкодило нашим коаліціям, як цей концепт. Кожне "не ескалюйте" для нас звучало як «ти переможеш для Путіна», ми просили про нові типи озброєння, а відповіддю було "не ескалюйте". А потім зброя приїхала і не було ескалації. Російська ракета впала на територію НАТО, відповідь була знову "не ескалюйте". Але відплата у цей момент могла навчити росію багато чому і додала б необхідної впевненості Заходу", - сказав він.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський провів конференцію перед учасниками Всесвітнього Економічного Форуму у Давосі та заявив, що Путін насолоджується війною. 

"Ми всі знаємо, що він є єдиною причиною, чому різні війни та конфлікти тривають. І чому всі спроби відновити мир провалилися. І він не зміниться. Ми повинні змінитися, щоб безумство, яке перебуває в голові цієї людини або іншого агресора, не перемогло", – заявив Президент України під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

 

Головне