Зеленський привітав прем'єр міністра Іспанії з переобранням

Зеленський привітав прем'єр міністра Іспанії з переобранням

Президент України Володимир Зеленський у четверг, 7 грудня, провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом і привітав його з переобранням.

Про це глава української держави повідомив у своєму Telegram-каналі. За словами Зеленського, він радий продовжити дружній та конструктивний діалог з іспанським прем'єром.

Під час розмови телефоном вони обговорили питання безпеки і прогрес України щодо завершення виконання рекомендацій Європейської комісії. Це відбувається якраз напередодні засідання Європейської ради.

"Розраховуємо, що головування Іспанії в Раді ЄС завершиться ухваленням історичного рішення про відкриття переговорів України щодо вступу до ЄС", - йдеться в повідомленні президента.

Напередодні в Іспанії перепризначили на посаді прем'єр-міністра, лідера Соціалістичної партії Педро Санчеса. Його кандидатуру підтримали більшість депутатів нового складу парламенту. Його також підтримали представники каталонських і баскських сепаратистських партій внаслідок того, як прем'єр уклав з ними угоду про помилування учасників заворушень у 2017 році.

Санчес після переобрання оголосив для Іспанії нову еру, а уряд буде приділяти значну кількість уваги проблемам "багатонаціональності" держави.

Нагадаємо, у Мадриді 9 листопада кілька тисяч людей зібралися біля штаб-квартири Іспанської соціалістичної робочої партії (ІСРП), щоб взяти участь у повторній акції протесту проти планів прем'єр-міністра Педро Санчеса амністувати каталонських сепаратистів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський у четвер, 5 жовтня, перебуваючи в іспанській Гранаді зустрівся із прем’єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом

Головне