Зеленський поспілкувався з прем’єром Нідерландів

Зеленський поспілкувався з прем’єром Нідерландів

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 24 листопада, поспілкувався телефоном з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі. За його словами, Зеленський і Рютте обговорили продовження докладання зусиль зі збереження єдності у Європі.

Посадовці також говорили про важливість забезпечення постійної військової та фінансової підтримки України під час повномасштабної війни з російськими загарбниками. Як зазначив український лідер, з цього приводу нещодавнє рішення Нідерландів надати Україні додаткові 2 млрд євро у наступному році є найкращим сигналом для інших іноземних партнерів України.

Володимир Зеленський висловив подяку Нідерландам за всю її допомогу та за підтримку Української Формули миру та гуманітарної ініціативи "Grain From Ukraine".

Нагадаємо, Нідерланди вчергове нададуть Україні новий пакет військової допомоги на суму 2 млрд євро, кошти надійдуть у 2024 році.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем'єрка Естонії Кая Каллас заявила про свою готовність очолити Північноатлантичний альянс після того, як найвищу посаду в НАТО покине чинний генсек Єнс Столтенберг.

Як відомо, після дев’яти років перебування на посаді очільника НАТО, Єнс Столтенберг мав піти з неї наприкінці вересня. Серед ймовірних кандидатів йому на заміну, про яких тоді згадували світові ЗМІ були: на той час глава британського Міноборони Бен Воллес, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, прем’єр Нідерландів Марк Рютте, прем’єр Іспанії Педро Санчес тощо.

Головне