Зеленський пояснив, чому не може розпустити свою команду і депутатів

Зеленський пояснив, чому не може розпустити свою команду і депутатів

Президент Володимир Зеленський під час підсумкової пресконференції 19 грудня повідомив, що зараз не має змоги розпустити Верховну Раду. Так само глава держави не може позбутися і своєї команди.

"Якщо я позбавлюсь своєї команди, у мене вона невелика - 5-6 менеджерів, то ми з вами станемо слабкішими. Буде менше ППО, буде менше допомоги. Не можу дозволити собі цього. Що стосується депутатів, то вони повинні займатися своєю роботою, бути моральними авторитетами. На жаль, це не відбувається. Є відсоток людей, які працюють і проголосували багато реформ... Я вважаю, що депутат, який гуляє, нічим не відрізняється від бізнесмена, який салюти влаштовує на свій день народження в той час як війська воюють. Я не ділю цих людей, я вважаю, що всі державні діячі повинні були моральним прикладом, такого, на жаль немає", - сказав він. 

Глава держави пояснив, що розпустити нардепів він не може, оскільки вибори під час війни проводити забороняє законодавство. 

"Можу зробити тільки згідно законодавства. Якщо ми готові до таких змін, треба міняти законодавство і проводити вибори. Окрім цього, я зробив, щоб ці самі депутати, які б вони не були, проголосували всі антикорупційні закони, щоб потім борці проти корупції приходили до цих депутатів", - додав Зеленський. 

Нагадаємо, гарант анонсував, що взимку Україну захищатимуть кілька нових систем Patriot

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що поняття Збройні сили України та корупція повинні бути несумісні.

Головне