Зеленський поговорив телефоном з президентом Польщі Анджеєм Дудою

Зеленський поговорив телефоном з президентом Польщі Анджеєм Дудою

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з польським колегою Анджеєм Дудою. Про це глава української держави написав у Telegram.

Зеленський подякував Польщі за активну підтримку Саміту миру та обговорив його результати. Також лідери двох держав домовилися продовжити роботу з іншими країнами над приєднанням до підсумкового комюніке.

Під час розмови український президент зазначив, що обидві сторони відзначили плідну роботу команд над підготовкою двосторонньої безпекової угоди в межах декларації G7 та обговорили регіональні безпекові виклики

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський зібрав Ставку, де доручив уряду розробити умови для спрощення встановлення сонячних панелей та акумуляторів для громадян, включаючи податкові та митні пільги. Він також закликав парламент розробити стратегію розвитку відновлюваної енергетики, а обласні військові адміністрації — контролювати реалізацію на місцевому рівні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про проведення Міжурядової конференції Україна-ЄС, яка знаменує формальний початок переговорів про вступ України до ЄС.

Головне