Зеленський подякував Палаті представників за рішення про допомогу Україні

Зеленський подякував Палаті представників за рішення про допомогу Україні

Президент Володимир Зеленський подякував Палаті представників Конгресу США, обом партіям і особисто спікеру Майку Джонсону за рішення про допомогу Україні.

Про це він написав у Х.

За його словами, демократія та свобода завжди матимуть значення у світі й ніколи не зазнають поразки, доки Америка допомагатиме їх захищати.

Президент додав, що життєво важливий законопроект про допомогу США допоможе запобігти "розповзанню війни" та збереже тисячі життів і зробить обидва народи сильнішими.

"Ми сподіваємося, що законопроєкти будуть підтримані в Сенаті та направлені на розгляд Президенту Байдену. Дякую, Америко!", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, Палата представників США проголосувала за законопроєкт про допомогу Україні на майже 61 мільярд доларів.

Документ передбачає виділення $60,84 млрд доларів Україні, у тому числі $23 млрд на поповнення арсеналів США, які можуть бути використані для військової допомоги Україні.

Після ухвалення рішення в Палаті представників США дістали українські прапори. Згодом з трибуни попросили їх прибрати, адже за регламентом під час голосування "заборонено використовувати прапори інших країн".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо завдало ракетного удару по Одеській області. Ворог ймовірно вдарив за допомогою ракет Х-59, випущених з літака тактичної авіації.

Головне