Зеленський підтвердив передачу ATACMS у новому пакеті допомоги від США

Зеленський підтвердив передачу ATACMS у новому пакеті допомоги від США

Президент Володимир Зеленський оголосив, що новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів Америки включає ракети ATACMS та необхідні системи протиповітряної оборони.

Про це він заявив у своєму вечірньому зверненні 24 квітня.

За його словами, ведуться активні переговори з американськими партнерами щодо наповнення цього пакету відповідно до потреб українських військових.

"Цими днями вже максимально активно працювали з нашими американськими друзями – на всіх рівнях, – щоб оперативно наповнити цей пакет від Сполучених Штатів саме такою зброєю, яка потрібна нашим воїнам. Від ATACMS і артилерії, від протитанкової зброї і ракет для "хаймарсів" до необхідної ППО і техніки", - сказав віню.

Зеленський також висловив подяку президенту США Джо Байдену та іншим американцям за їхню підтримку. Він заявив про намір зробити все можливе, щоб компенсувати втрати часу, витраченого на дебати і сумніви, та активно протиставитися російському окупанту та його планам, які він вважає загрозою.

"Те, що російський окупант зміг за цей час, те, що Путін тепер планує, ми маємо розвернути проти нього. Всі його дії на фронті, усі його удари по нашій енергетиці, інфраструктурі, весь його терор проти наших міст і сіл – усе це повинне мобілізувати нас, кожного у світі, хто справді цінує життя, на більший тиск на росію", - додав президент.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Кулеба заявив, що США мають запасний Patriot і його можуть передати Україні.

Головне