Зеленський оголосив про урядові заміни та нові рішення щодо оборони України

Зеленський оголосив про урядові заміни та нові рішення щодо оборони України

Президент України Володимир Зеленський оголосив про зміни в уряді та подякував парламенту за підтримку нових кандидатур. Він також повідомив про ухвалення Румунією рішення щодо постачання системи Patriot для України та підготовку до нового засідання “Рамштайну”.

Про це повідомив глава держави. 

Зеленський підкреслив, що нові урядові зміни спрямовані на підвищення ефективності роботи урядових інституцій у таких напрямках, як залучення інвестицій у оборонне виробництво, просування в перемовинах із Євросоюзом, взаємодія з громадами та підтримка фронту. Він закликав до більшої активності в усіх сферах, включаючи постачання зброї, захист та відновлення енергетичної інфраструктури, а також протидію російській пропаганді.

Президент також повідомив про рішення Румунії щодо надання Україні системи Patriot. Це рішення вже ухвалене на всіх рівнях, і Зеленський висловив вдячність за нього. 

“І ми розраховуємо, що партнери реалізують повний пакет рішень щодо ППО та іншої допомоги Україні – це саме той пакет, який був ухвалений на саміті НАТО у Вашингтоні, що відбувся в липні”, - зазначив президент. 

Зеленський також підкреслив важливість оперативної реалізації домовленостей з партнерами, включаючи Францію, Британію, Німеччину та США. Акцент було зроблено на необхідності швидкого реагування, щоб росія не встигала адаптуватися.

“Предметно вже підготувались до нового засідання “Рамштайну”, яке відбудеться незабаром. І все, про що ми домовляємось із партнерами, потребує максимально оперативної реалізації”, - сказав глава держави. 

Окрім цього, Президент повідомив про доповідь Головнокомандувача Сирського, зокрема щодо ситуації на Покровському напрямку та операції в Курській області. Зеленський підкреслив значення рішучих дій для досягнення перемоги над росією та забезпечення стабільності в Україні та світі.

Він подякував усім, хто допомагає Україні та підтримує боротьбу за її незалежність.

Як писали “Ми-Україна” раніше, адміністрація Держспецзв’язку України та Державна комісія з питань захисту інформації Болгарії уклали Меморандум про взаєморозуміння у сфері захисту інформації з обмеженим доступом відповідно до стандартів NATO.

Головне