Зеленський назвав союзникам по Рамштайну пріоритети в озброєнні України

Зеленський назвав союзникам по Рамштайну пріоритети в озброєнні України

Президент Володимир Зеленський окреслив, яке озброєння потрібне Україні від західних союзників за результатами проведення шістнадцятої міжнародної зустрічі у форматі “Рамштайн”.

Президент попередив – російські окупанти готуються до нової наступальної операції, і щоб її зірвати – нам треба вчасно отримати саме ту зброю, яка необхідна.

"Зараз ми ще не отримали цієї зброї Між політичними рішеннями партнерів, зокрема голосуванням в Конгресі, і реальним постачанням завжди проходить певний час, і для нас важливо – щоб цей час був максимально коротким", - йдеться у повідомленні.

Президент України заявив, що росіяни змогли перехопити ініціативу на полі бою через затримку американської допомоги. Але із надходженням допомоги ЗСУ здатні не просто стабілізувати фронт, але й проводити деокупацію території.

"Це не справедливо – що Україні більше двох років довелось чекати на далекобійні “атакамси”. Ми вдячні Америці за те, що рішення про надання таких ракет ухвалено – нещодавно в розмові президентів Зеленського і Байдена були погоджені всі деталі. Але ми б змогли зробити більше, якби "атакамси" були надані раніше. Головне, щоб зараз постачання "атакамсів" відбулось саме у такій кількості і у такій далекобійності, як нам потрібно", - йдеться у повідомленні.

Також Володимир Зеленський заявив, що зараз нашим Силам оборони потрібні:

  • далекобійна зброя, щоб для окупанта не залишалося жодної безпечної ділянки території в Україні;
  • системи ППО, зокрема мінімум сім систем Patriot, щоб збивати російські бойові літаки та не допускати їх до українських кордонів;
  • артилерія, щоб зірвати контрнаступ, який запланував російський диктатор та зупинити ворожі атаки, а також провести власні активні операції;
  • ракети “Атакамс” та відповідні снаряди для артилерії, щоб досягти всіх цілей на окупованій території.

"Дорогі друзі, будь ласка, не забувайте, що ви приймаєте рішення. Йдеться не лише про постачання зброї, ви вирішуєте долю світу, який або житиме за правилами, які ми всі визнаємо, або залежатиме лише від милосердя тих, чиє насильство жорстоке. На якому етапі зараз перебуває війна? Після двох років Rammstein відповідь очевидна", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, литовський президент Гітанас Науседа повідомив після зустрічі з польським президентом Анджеєм Дудою, що Литва хотіла б створити з Польщею регіональний логістичний центр для постачання боєприпасів до ракетних установок Himars. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у 2024 році очікується поставка перших винищувачів F-16 в Україну. Разом із літаками прибудуть навчені пілоти та обслуговуючий персонал. 

Головне