Зеленський дозволив іноземцям служити в Нацгвардії

Зеленський дозволив іноземцям служити в Нацгвардії

Президент України Володимир Зеленський підписав 21 лютого указ про проходження військової служби в Національній гвардії України іноземцями та особами без громадянства. Про це повідомили на сайті Президента.

"Іноземці, які на законних підставах перебувають на території України, раніше не судимі та відповідають вимогам проходження військової служби, визначеним законом України "Про військовий обов’язок і військову службу", можуть бути прийняті у добровільному порядку (за контрактом) на військову службу до Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Щоб вступити до Нацгвардії, потрібно звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання або безпосередньо до військової частини, в якій іноземці хочуть проходити військову службу за контрактом.

Іноземці, які приймаються на військову службу, повинні пройти обов'язковий медичний огляд військово-лікарською комісією, професійно-психологічний відбір та здати визначені МВС України нормативи з фізпідготовки.

Нагадаємо, російські заяви про "взяття та зачищення Кринок" на лівобережжі Херсонщини не відповідає дійсності. Про це наочно свідчать чотири спроби росіян штурмувати український плацдарм за минулу добу, наголосила в ефірі "Ми-Україна" керівниця пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк.

Як писали "Ми-Україна" раніше, збройні сили України завдали удару по полігону російських окупантів у тимчасово окупованій Херсонській області. Про це повідомили  Сили оборони півдня. Внаслідок обстрілу загинули близько 60 окупантів. 

Головне