Зеленська відвідала військово-медичний центр у США

Зеленська відвідала військово-медичний центр у США

Перша леді України Олена Зеленська разом із заступницею міністра оборони Наталією Калмиковою відвідали Національний військово-медичний центр імені Волтера Ріда під час візиту до Вашингтона.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що це один із найбільших медичних центрів у США, де надають усі необхідні медичні послуги військовим, ветеранам та їхнім родинам. Центр також є провідною установою в галузі медичних досліджень і розробок, що забезпечує військовим доступ до передових методів лікування та технологій.

"Вдячна керівництву центру та його медичному персоналу за підтримку українських військових шляхом організації тренінгів та передачі передового досвіду нашим медикам – для них центр проводить підвищення кваліфікації. Ми високо цінуємо вашу солідарність і підтримку", - сказала Зеленська.

Вона також обговорила з представниками установи важливість психологічної реабілітації для військових.

"Фахівці Всеукраїнської програми ментального здоров’я вивчали досвід втілення Міністерством оборони США інформаційної кампанії "Справжні воїни", спрямованої на заохочення військових звертатися по допомогу самостійно. Будемо раді співпрацювати в цьому напрямі", - підкреслила дружина президента України.

Перша леді висловила сподівання, що центр ім. Волтера Ріда приєднається до міжнародного медичного партнерства, ініційованого Україною для безпосереднього співробітництва між медичними закладами нашої країни та світу. Вже 43 українські лікарні мають "побратимів" у 17 країнах.

"Конкретні лікарні в Україні отримують «побратима» за кордоном, і в межах партнерства відбуваються навчання, стажування та виїзні місії. Пропоную започаткувати партнерство між Національним військово-медичним центром Волтера Ріда та Рівненським обласним госпіталем ветеранів війни", - сказала Зеленська, додавши, що Україна впроваджує комплексний підхід до медичної допомоги, щоб не лише рятувати життя захисників, а й зберігати його якість.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Португалія виділить Україні €440 млн допомоги на 2024-2025 роки.

Головне