Здатні знищити цілі квартали: США передали Ізраїлю 2300 бомб типу Mark 

Здатні знищити цілі квартали: США передали Ізраїлю 2300 бомб типу Mark 

Сполучені Штати передають Ізраїлю чергову партію озброєння, яка містить більш як 2300 вільнопадаючих некерованих авіаційних бомб. Про це NBC News дізналось від власних джерел в урядових колах. Першим про передачу озброєння дізналось The Washington Post.

Йдеться про: 

  • більш як 1800 бомб типу Mark 84 - MK84 - вагою 2000 фунтів (900 кг),
  • близько 500 снарядів типу Mark 82 - MK82 - вагою 500 фунтів (226 кг).

Вказані боєприпаси є складовою пакета, затвердженого для Ізраїлю багато років тому. Втім їх передача втілюється тільки зараз.  

Обидва типи снарядів вважаються "тупими бомбами", однак їх легко можна перетворити на високоточне озброєння, оснастивши комплектами наведення, які ЗС Ізраїлю отримали від Вашингтона раніше. 

"Це бомби, які можуть знищити цілі квартали", - розповів виданню про бомби MK84 один з чиновників Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічний удар по Харкову: ворог знову використав нові бомби УМПБ Д-30

Як відомо, Ізраїль на щорічній основі отримує від Сполучених Штатів 3,8 млрд доларів військової допомоги. 

Ізраїльська влада анонсувала проведення перемовин стосовно визволення близько 140 заручників, яких утримує у полоні ХАМАС "цього тижня". Видання прогнозує, що переговорний процес може призвести до запровадження режиму тиші у Секторі Гази. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Ізраїль охопили масштабні антиурядові протести. Десятки тисяч людей вийшли на акції, вимагаючи відставки уряду, повернення заручників, яких в полоні утримують бойовики та проведення дострокових виборів.  

 

 

 

 

Головне