Ізраїль сколихнули масштабні антиурядові протести: люди вимагають відставки Нетаньяху

Ізраїль сколихнули масштабні антиурядові протести: люди вимагають відставки Нетаньяху

Десятки тисяч людей в Ізраїлі долучились до наймасштабніших з моменту нападу ХАМАС на країну протестів, вимагаючи відставки уряду та повернення заручників, яких в полоні утримують бойовики. 

Як пише The Times of Israel, ще одна вимога - проведення дострокові вибори. Багатотисячні демонстрації відбулись в Єрусалимі та Тель-Авіві.

Попри обіцянки ізраїльського прем'єра Біньяміна Нетаньяху знищити ХАМАС та повернути додому усіх бранців люди вважають, що час закінчується. 

"Ми віримо, що жоден заручник не повернеться з цим урядом, тому що він зайнятий тим, що вставляє палиці в колеса переговорів щодо заручників", - наводить видання слова Боаза Ацілі, чий двоюрідний брат Авів Атлізі та його дружина Ліат були викрадені 7 жовтня.

Двоюрідного брата чоловіка бойовики вбили в день вторгнення в Ізраїль, проте його тіло досі знаходиться на території Сектору Гази. 

Як відомо, близько половини бранців ХАМАСу вдалось визволити під час листопадового перемир'я, яке тривало тиждень. Подальші спроби міжнародних посередників повернути людей з полону бойовиків завершилися нічим.

Організатори протестів анонсували поновлення акцій протягом кількох днів. Вони вважають, шо вибори в Ізраїлі мають відбутися майже на два роки раніше, ніж було заплановано. Тим часом, Нетаньяху зазначив, шо електоральний процес не лише паралізує Ізраїль на період від шести до восьми місяців, а і зупинить всі перемовні процеси стосовно визволення заручників. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 29 березня авіація Армії оборони Ізраїлю завдала серію ударів по сирійському місту Алеппо. Загинули десятки людей, зокрема п'ять членів ліванського збройного угруповання "Хезболла". 

 

 

 

Головне