Нічний удар по Харкову: ворог знову використав нові бомби УМПБ Д-30

Нічний удар по Харкову: ворог знову використав нові бомби УМПБ Д-30

Обстріл Харкова 31 березня пізно ввечері був здійснений ворогом із застосуванням двох бомб УМПБ Д-30. Вперше боєприпас цього типу був використаний по місту 27 березня. 

"За попередніми даними, окупанти вдарили по місту двома (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см). Боєприпаси вказаного типу випускаються з літака", - інформує Харківська обласна прокуратура.

Удар по обласному центру був здійснений близько 22:15, прилетіло поряд з житловою забудовою в Шевченківському районі міста.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що в результаті авіаційної атаки у місті горіли автобуси, ваговоз та один легковик. Руйнувань зазнав один з місцевих навчальних закладів, гуртожиток та житловий будинок. 

"Постраждалих немає", - повідомив він вранці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тестують нову зброю на цивільних: Грабський про авіаційний удар по Харкову

Нагадаємо, 27 березня російські військову вперше за майже два роки скинули на Харків нову авіаційну бомбу - керований боєприпас УМПБ Д-30 СН. В ОВА розповіли, що цей снаряд здатен прилетіти у будь-яку точку обласного центру, тобто його зона ураження - весь Харків. Боєприпаси цього типу ворог запускає з літаків, водночас є дані, що технічні особливості цієї авіабомби дозволяють запускати її також з реактивних систем залпового вогню. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо 418 разів відкривало вогонь по мирних містах та селах Запорізької області. Обстрілів зазнали дев'ять населених пунктів, відомо про одного пораненого та руйнування цивільної інфраструктури внаслідок атаки. 

Головне