Збиті гвинтокрили Ка-52 мають іноземні компоненти: в ОП підтвердили

Збиті гвинтокрили Ка-52 мають іноземні компоненти: в ОП підтвердили

Два збиті зранку, 17 серпня, російські гвинтокрили Ка-52 мають іноземні компоненти. Росіяни активно використовують їх на фронті.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі. За його словами, українські фахівці давно досліджують Ка-52.

"Нам відомо, що цей гвинтокрил містить високотехнологічні компоненти Західних держав та країн Азії. Зокрема, чіпи, мікропроцесори, інтегральні схеми, приймачі, флеш-пам’ять, телекомунікаційні трансформатори, трансивери, лінійні стабілізатори, мікросхеми, без яких його робота була б неможливою, оскільки росія не здатна виготовляти такі технологічні продукти", - написав Єрмак.

Керівник ОП зазначив, що наразі вивчаються шляхи, завдяки яким росія отримує ці компоненти в обхід санкцій. Офіс працює з урядами країн та компаніями-виробниками, аби обмежити російський ВПК.

"Група Макфола-Єрмака вже надавала цю інформацію нашим партнерам і вона була частково відображена у запроваджених санкційних обмеженнях", - наголосив Єрмак.

Проте, за його словами, санкцій потрібно більше, "тому ближчим часом ми опублікуємо документ з додатковими пропозиціями". Санкції проти рф потрібно посилювати. Російський ВПК не повинен мати доступ до технологій, підкреслив він.

"Збивати Ка-52 - це чудово. Але набагато краще - позбавити росію можливостей його виробляти", - резюмував керівник Офісу президента.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, що іноземні компоненти знаходять також в російських гелікоптерах і літаках. За його словами, росія не має сьогодні таких технологій і виробництва, щоб самостійно їх створювати.

Головне