Збройний напад на Луцький ТЦК: поранено військовослужбовця, нападник у розшуку

Збройний напад на Луцький ТЦК: поранено військовослужбовця, нападник у розшуку

Збройний напад на обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки стався у ніч на 27 серпня в Луцьку. Невідомий відкрив вогонь по посту охорони під час комендантської години, внаслідок чого було поранено старшого солдата, інформує Волинський ТЦК.

За інформацією військовослужбовців, солдати роти охорони, які несли службу, діяли згідно з інструкціями та відкрили вогонь у відповідь. Незважаючи на це, злочинцю вдалося втекти з місця події. Наразі правоохоронні органи проводять спеціальну військову операцію з метою затримання нападника.

Поранений старший солдат М. зараз перебуває на лікуванні в госпіталі. За фактом посягання на життя військовослужбовця відкрито кримінальне провадження.

У Волинському ТЦК нагадали, що центр є режимним об'єктом, і у випадку загрози життю військовослужбовці мають право відкривати вогонь на ураження. Також було підкреслено, що військові, які перебували на посту охорони, є бійцями з бойовим досвідом, переведеними на службу до Луцького ОМТЦК після отримання поранень на фронті.

"Від росіян ми могли чекати чого завгодно, але від своїх", – прокоментували ситуацію військові.

Нагадаємо, днями Служба безпеки України ліквідувала корупційну схему ухилення від мобілізації в Одеській області, затримавши очільника райвідділу ДМС, двох його підлеглих і посадовця ЦНАП.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого тижня в Одесі правоохоронці затримали чоловіка, який, ймовірно, погрожував пістолетом працівникам ТЦК та СП під час перевірки військово-облікових даних

Головне