Збройні сили КНДР вже "зняли запобіжник", - сестра Кім Чен Ина

Збройні сили КНДР вже

Кім Йо Чжон, сестра лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, заявила, що Збройні сили КНДР вже "зняли запобіжник", а будь-яка помилка зі сторони південнокорейських військових може поставити під загрозу Сеул.

Про це повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї. За її словами, армія КНДР вже "зняла запобіжник".

"Поясню ще раз: наша армія вже зняла запобіжник зі спускового гачка. У разі незначної провокації наші війська негайно пройдуть (бойове - ред.) хрещення вогнем", - сказала Кім Йо Чжон.

Вона також заявила, що у суботу, 6 січня, КНДР не випустила жодного снаряда у бік Жовтого моря, а військовослужбовці Південної Кореї були введені в оману за допомогою вибухівки. Остання нібито зімітувала гул артилерійських боєприпасів.

Комітет начальників штабів ЗС Південної Кореї раніше повідомив, що КНДР випустила 60 снарядів, які впали в акваторії на північ від Північної розмежувальної лінії. У Сеулі цю лінію вважають фактичним морським кордоном.

"Мені дуже шкода населення Республіки Корея, яке змушене довірити безпеку цим профанам і віддавати їм величезні гроші з податків", - додала Кім Йо Чжон.

Сестра північнокорейського лідера також пригрозила, що Сеул, де проживає понад 10 млн осіб, наразиться на небезпеку, якщо в результаті, як висловилась вона, "помилок і припущень неосвічених головорізів" трапиться ескалація. Кім Йо Джон неодноразово сказала, що "помилки, неправильні оцінки та завзятість спричинять непоправні нещастя".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, північнокорейські військові другий день тероризують Південну Корею артилерійськими обстрілами. У суботу, 6 січня, Збройні сили КНДР випустили понад 60 снарядів поблизу спірного морського кордону з південним сусідом.

Головне