Збитки на 1,2 млрд грн: суд арештував майно скандального бізнесмена Гринкевича

Збитки на 1,2 млрд грн: суд арештував майно скандального бізнесмена Гринкевича

Майно відомого львівського підприємця Ігоря Гринкевича було конфісковане. Його підозрюють у масштабному розкраданні коштів, призначених для потреб Збройних Сил.

Про це повідомляє прессслужба ДБР.

Арешт наклали на нерухоме майно та преміум-класу транспортні засоби, які належать сім'ї бізнесмена, а також на майно та рахунки компаній, що перебувають під його контролем.

Експерти Бюро прийшли до висновку, що продукція, поставлена компаніями Гринкевича для потреб Міністерства оборони України, не придатна для використання військовослужбовцями ЗСУ. Під час розслідування виявлено, що для виконання оборонних замовлень залучалися підприємства, що перебували під контролем бізнесмена, і які раніше не мали необхідних виробничих, складських та інфраструктурних можливостей для виготовлення та зберігання речового майна для Міноборони. Це призвело до приблизно 1,2 мільярда гривень збитків для бюджету та розриву в постачанні, за попередніми оцінками.

Додатково, правоохоронці встановили повне невиконання шести контрактів, а за сімома договорами підприємства одержали кошти за повне виконання обов'язків, хоча поставили товар лише обмежено. Також виявлено, що вісім контрактів були виконані зі значним запізненням - від 3 до 5 місяців.

Нагадаємо, що компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання одягу для Міністерства оборони на суму понад 1,5 мільярда гривень.

9 січня Міністерство оборони повідомило, що розриває всі договори з компаніями, пов'язаними з бізнесменом Ігорем Гринкевичем та його родиною.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський пояснив, чому пауза у війні допоможе тільки росії.

Головне