Збагатився на майже 58 млн грн: ДБР затримало колишнього високопосадовця ЗСУ

Збагатився на майже 58 млн грн: ДБР затримало колишнього високопосадовця ЗСУ

Працівники Державного бюро розслідувань затримали колишнього високопосадовця Збройних сил України, який незаконно збагатився на майже 58 мільйонів гривень. Про це повідомила прес-служба ДБР.

Чиновник у 2022-2023 роках набув необґрунтованих активів на суму майже 58 мільйонів гривень. Зокрема йдеться про автомобіль, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

"Підозрюваний у незаконному збагачені (368-5 КК України)  затриманий, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років", — йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Нагадаємо, по 15 років тюрми отримали два зрадники, які обстрілювали позиції Сил оборони та штурмували Авдіївку. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Обидва бойовики обстрілювали з автоматичної зброї бойові позиції підрозділів ЗСУ в районі Авдіївки. Українські захисники захопили зловмисників у полон під час ворожих штурмів міста у червні та наприкінці 2023 року. За матеріалами української спецслужби суд визнав їх винними та призначив обом 15 років тюрми", - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, велика кількість осіб, яка нині відбуває покарання в місцях позбавлення волі, виявила бажання долучитися до лав Сил оборони України та стати на захист своєї Батьківщини. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповіла заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

 

Головне