Заїжджає все більше еліти: Малюська заявив, що Україні треба нові в'язниці

Заїжджає все більше еліти: Малюська заявив, що Україні треба нові в'язниці

В Україні потрібно будувати нові в'язниці. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" заявив міністр юстиції Денис Малюська.

За його словами, наразі в українських в'язницях та слідчих ізоляторах неналежні умови перебування. Зокрема, у більшості установ є проблеми з площею.

"Недостатні умови за європейськими стандартами утримання у в'язницях і слідчих ізоляторах. Зокрема йдеться про площу на одного ув'язненого. Норма площі вдвічі менша, ніж за європейськими стандартами. Тому потрібно відповідно будувати в'язниці. Як це б сумно не звучало, але з огляду на активізацію правоохоронців у нас в слідчі ізолятори все більше і більше еліти заїжджає. Нам потрібні нові установи, нові приміщення", - заявив очільник Мін’юсту.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Денис Малюська прокоментував інформацію про можливу екстрадицію українців, що втекли за кордон.

Як повідомляли "Ми-Україна", платні камери у СІЗО принесли Україні 21,5 мільйона гривень з 2020 року, тобто з моменту їх запуску. 

Головне