Заволоділи 95 млн "Укрзалізниці": НАБУ та САП викрили злочинну групу на чолі з ексрадником ОП

Заволоділи 95 млн

НАБУ викрило організовану групу, яка спричинила втрати в сумі 94,8 мільйонів гривень під час закупівлі трансформаторів для "Укрзалізниці".

Про це повідомили Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП). 

Що відомо?

За даними слідства, організована група була сформована у 2021 році з метою контролю над фінансами Укрзалізниці. Протягом періоду з червня по грудень 2022 року керівник групи, через співробітників УЗ, здійснив підбір наперед визначеної компанії як постачальника силових трансформаторів.

Це стало можливим за рахунок завищення ціни на поставки. За даними детективів, самі трансформатори закуповувались через посередницьку фірму, частково контрольовану російськими структурами, та перепродавалися Укрзалізниці за завищеною ціною. Це призвело до збитків на суму 94,8 млн гривень, які отримали учасники злочину.

На даний момент затримано керівника, співорганізатора та двох учасників організованої групи. Попередньо їм кваліфікують статтю 191 ККУ — привласнення й розтрату чужого майна.

Суд наклав арешт на 53 млн гривень, які знаходяться на банківських рахунках компанії-постачальника.

Серед підозрюваних — колишній радник Офісу президента. "Українська правда" з посиланням на джерела повідомляє, що мова йде про Артема Шила. Він нібито очолив групу. Його вже затримали.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в ГУР назвали кількість високоточного озброєння рф на сьогодні.

Головне