Завдали 13 млн грн збитків: ексдиректору "Укрспецекспорту" та сину колишнього посадовця РНБО оголошено підозри

Завдали 13 млн грн збитків: ексдиректору

Колишній директор державної компанії "Укрспецекспорт" та син колишнього першого заступника секретаря РНБО отримали підозри за організацію та вчинення зловживання службовим становищем. Про це повідомили у пресслужбі Національного антикорупційного бюро.

За даними НАБУ, дії вищезгаданих осіб спричинили збитки державі на майже 13 млн гривень.

Як встановили слідчі, екскерівник "Укрспецекспорт", зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, якою керував син ексзаступника секретаря РНБО. Документ передбачав купівлю бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, які були завищені майже у сім разів (близько 450 тис. доларів). 

"Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. доларів США була передана безпосередньо сину експершого заступника секретаря РНБО України. Під час вчинення злочину колишній керівник ДК "Укрспецекспорт" вживав заходів конспірації для приховання власної участі у схемі, а також радив залучати компанії з конкретних іноземних юрисдикцій, які вважав безпечними та такими, що унеможливлять розкриття злочину правоохоронними органами України", - йдеться у повідомленні.

Детективи НАБУ встановили реальну вартість закуплених товарів і після цього оголосили підозри фігурантам справи. За даними НАБУ, наразі ці люди перебувають за межами України.

Крім того в Бюро повідомили, що син колишнього першого заступника секретаря РНБО фігурує у ще одному провадженні, пов'язаному зі "Укрспецекспортом". 

images_attached_to_body-1.jpg (1.08 MB)

Як повідомляли "Ми-Україна", ВАКС дозволив НАБУ проводити спецрозслідування щодо колишнього генерального директора компанії "Укрспецекспорт" у справі про корупцію.

Головне