Затримка з виділенням коштів Україні від США повʼязана з тиском Трампа, - ЗМІ

Затримка з виділенням коштів Україні від США повʼязана з тиском Трампа, - ЗМІ

Затримка з виділенням коштів на фінансування України від США повʼязана з тиском колишнього президента США і кандидата на наступних виборах Дональда Трампа.

Про це повідомив кореспондент "Голосу Америки" Остап Яриш на своїй сторінці в X (колишній Twitter).

"Кілька джерел в американських ЗМІ стверджують, що затримка з допомогою Україні в Конгресі повʼязана з тиском Трампа і його бажанням будувати кампанію на питаннях міграції", - розповів Яриш.

За словами кореспондента, компроміс щодо України та кордону не в його інтересах, бо це нібито додало б балів чинному президенту Джо Байдену перед президентськими виборами, які відбудуться в США восени 2024 року.

Водночас, як повідомляє анонімне джерело Huffpost, раціональні республіканці хочуть укласти угоду, тому що прагнуть розв'язати питання щодо України, Ізраїлю та південного кордону США. Проте інша частина представників Республіканської партії "боїться Трампа, або ж вони є групою хаосу, яка ніколи нічого не хоче ухвалювати".

Нагадаємо, у США заявили, що кожного дня у Сенаті працюють законодавці з обох сторін, тож ухвалення фінансування для України вже стає "на крок ближче". Водночас вони працюють над фінансуванням Ізраїлю й Тайваню та безпеки на південному кордоні США. Лідер більшості у Сенаті демократ Чак Шумер також підкреслив, що ще з початку вторгнення в Україну Путін зробив ставку на те, що рано чи пізно США здадуться. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, колишній президент США Дональд Трамп під час мітингу в Манчестері в штаті Нью-Гемпшир, назвав прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "великою людиною" і "великим лідером в Європі".

Головне