Заступник командувача Сил тероборони залишає посаду

Заступник командувача Сил тероборони залишає посаду

Заступник командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України Сергій Собко, заявив, що йде з посади. Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

"Сьогодні, через два роки, коли я залишаю Сили ТрО ЗСУ, хочу сказати лиш одне - я пишаюся, що був долучений до створення окремого роду сил Збройних Сил України, а також вдячний всім людям, з якими я працював заради становлення, зміцнення та розвитку Сил ТрО", - зазначив він.

За словами Собко, за декілька тижнів повномасштабної війни Сили територіальної оборони виросли з 10 000 до 100 000 людей.

"З перших днів широкомасштабного вторгнення pосіян було два найбільші виклики - навчити і забезпечити. Буквально за кілька тижнів Сили ТрО виросли з десяти до ста тисяч людей" - наголосив заступник командувача Сил ТрО.

Відомо, що з 2014 року Собко був активним учасником антитерористичної операції. Він керував механізованим батальйоном 30-ї ОМБр. А з 2017 року по 2019 рік командував 128-ю окремою гірсько-піхотною бригадою.

Крім того, на початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України його призначили на посаду заступника командувача Сил Територіальної Оборони, а в березні 2022 року надали звання бригадного генерала.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський призначив Максима Сандигу на посаду державного уповноваженого АМКУ

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, комітет з питань оборони та розвідки ухвалив рішення про відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови комітету.

 

Головне