Заступник голови РВА на Львівщині отримав підозру за завдання бюджету України понад 25 млн грн збитків

Заступник голови РВА на Львівщині отримав підозру за завдання бюджету України понад 25 млн грн збитків

Служба безпеки України спільно з Держбюро розслідувань викрила чиновника однієї з районних військових адміністрацій у Львівській області на завданні державі 25 млн грн збитків. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

"Військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР викрили на злочинній діяльності ексочільника одного з навчальних центрів Національної гвардії. Наразі він обіймає посаду першого заступника голови районної військової адміністрації на Львівщині", - йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, чиновник, перебуваючи на посаді командира військової частини Нацгвардії у квітні 2022 року придбав за державні кошти 72 резервуари РГС-50 для зберігання пального за штучно завищеною вартістю. Йдеться про суму у 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість таких резервуарів складала 39,3 млн грн. Це призвело до завдання збитків оборонному бюджету України на понад 25 млн грн.

Служба безпеки встановила, що кілька підприємств пропонували посадовцю більш вигідні пропозиції, однак він усі їх відхилив.

На підставі зібраних доказів чиновнику оголосили підозру відповідно ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану). Нині вирішується питання про обрання фігуранту справи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Він може провести за ґратами до 8 років тюрми.

Також у СБУ наголосили, що намагаються встановити усі обставини злочину, щоб притягнути до відповідальності причетних до нього осіб.

Як повідомляли "Ми-Україна", співробітники Національної поліції повідомили про підозру сільському голові, який проживає на Київщині через закупку одягу для добровольців зі збитками на 2,5 млн грн.

Головне