Застосували водомети та газ: у Парижі силовики розігнали мітинг на підтримку палестинців

Застосували водомети та газ: у Парижі силовики розігнали мітинг на підтримку палестинців

Французькі правоохоронці під час розгону пропалестинського мітингу у Парижі 12 жовтня застосували проти учасників акції водомети та сльозогінний газ. Як пише Reuters, до цього МВС Франції офіційно заборонило проведення подібних заходів. 

Попри заборону кількасот демонстрантів вийшли на центральні вулиці французької столиці окремим групами. Правоохоронці вживали заходів, що вони не об'єднувалися в єдиний натовп. Мітингарі під час акції скандували, що "Ізраїль-вбивця" і "спільник Макрона", а також "Палестина переможе"

За оцінками поліцейських, в цілому до мітингу долучились близько 3000 людей. Попередньо відомо про щонайменше 10 заарештованих його учасників.

"Ми живемо у країні громадянського права, країні, де ми маємо право займати певну позицію та проводити демонстрації. (Це несправедливо) забороняти одній стороні та вирішувати іншій", -  прокоментувала журналістам свою участь у демонстрації 29-річна Шарлотта Вотє, співробітниця однієї з місцевих французьких некомерційних організацій. 

Видання підкреслює, що Франція є домом для найбільших у Європі мусульманських та єврейських громад. Попередні загострення відносин між ними також неодноразово став причиною розпалювання внутрішньої напруженості в країні. 

Нагадаємо, напередодні, 12 жовтня, у Єрусалимі невідомий напав на поліцейську дільницю, в результаті двоє правоохоронців отримали поранення. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз встановив дедлайн для Facebook щодо пояснень про обмеження неправди та незаконного контенту, пов’язаного з нападом ХАМАС на Ізраїль. 

 

 

Головне