"Заробили" майже 95 млн грн на трансформаторах під час війни: НАБУ і САП повідомили про підозру семи учасникам схеми

НАБУ і САП повідомили про підозру семи учасникам схеми на якій "заробили" майже 95 мільйонів гривень на трансформаторах під час війни. 

У червні-грудні 2022 року лідер групи через підконтрольних службових осіб "Укрзалізниці" домовився про обрання наперед визначеної компанії постачальником силових трансформаторів за завищеною вартістю.

Компанія-переможець контролювалась громадянином Білорусі. Лідер групи направив до УЗ листа "Щодо загроз державній безпеці", через який відхилили пропозиції інших учасників закупівлі зі значно вигіднішими ціновими умовами. Але справжньою загрозою стало те, що він при цьому проігнорував громадянство контролера компанії та його зв’язки з росією.

Переможець торгів через зареєстровану в Болгарії контрольовану фірму-прокладку закупив трансформатори у виробника в Узбекистані та перепродав УЗ за ціною, штучно збільшеною майже вдвічі.

Нагадємо, Україні вдалося повернути ще сімох дітей, які проживали на окупованих територіях. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна єдина країна у світі, яка майже щодня захищається від атак балістичними ракетами, тому їй для захисту потрібні ЗРК Patriot та інші системи ППО. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.