Запустять вже цього року: уряд ухвалив постанову про застосунок "Мрія"

Запустять вже цього року: уряд ухвалив постанову про застосунок

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про освітній застосунок "Мрія". Його запустять вже у 2024 році.

Про це повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

"Це буде абсолютно нова сутність і підхід до освіти - із програмами розвитку здібностей учнів і шкалою успішності. Мрія допоможе самореалізуватися, дасть зручний доступ до знань і змогу будувати індивідуальні освітні траєкторії", - йдеться в дописі.

Як зазначається, у застосунку "Мрія" мають намір розробити бібліотека контенту, який потрібен конкретній дитині, інформація про освітні програми, курси, позашкільні активності, олімпіади, гуртки та відеоматеріали. Крім того, у застосунку ще буде Мрія-ID. Це електронний учнівський квиток, який працюватиме так само, як і документи в "Дії".

"Запуск Мрії буде проривом. За якісною освітою - майбутнє. Дбаємо про це вже зараз", - наголосив Федоров.

Також міністр освіти та науки Оксен Лісовий зазначив, що освіта має створювати можливості для самореалізації, а ставка має бути "однозначно на талант".

"Мрія для учня - це вхід в особистий освітній простір та можливість побудувати індивідуальну освітню траєкторію. ​​Застосунок зможе дати кожному учню й учениці алгоритм того, на що звернути увагу, чому присвятити більше часу та які саме освітні матеріали стануть у пригоді", - розповів міністр.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україні планують виробити тисячі далекобійних безпілотників-камікадзе у 2024 році, заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Головне